ΘΕΡΑΠΕΙΑ TECAR (Ραδιοσυχνότητες INDIBA ® Active)

Η κορυφαία θεραπεία μυοσκελετικής αποκατάστασης με κλινικά τεκμηριωμένη αποτελεσματικότητα!

Η θεραπεία INDIBA® activ βασίζεται σε πατενταρισμένη τεχνολογία ραδιοκυμάτων και συνδυάζεται με πρωτόκολλα θεραπευτικών χειρισμών και κινητοποιήσεων για να προσφέρει ταχύτερη επούλωση των ιστών, μείωση του πόνου και σύντομη επιστροφή του ασθενούς στην καθημερινότητα.

Χάρη στην κλινικά τεκμηριωμένη δυνατότητα της να ενεργοποιεί βιολογικούς μηχανισμούς με θερμικό και μη θερμικό τρόπο,  είναι ιδιαίτερα αποτελεσματική στο οξύ και υποξύ στάδιο καθώς και σε χρόνιες παθολογίες στο χώρο της Αθλητιατρικής, της Φυσικοθεραπείας και της Αποκατάστασης.

Στο κέντρο μας πλέον εφαρμόζεται η παγκοσμίως αναγνωρίσιμη μυοσκελετική θεραπεία αποκατάστασης που βασίζεται στη μεταφορά ενέργειας μέσω κατάλληλων επιφανειακών ηλεκτροδίων. Τα ηλεκτρόδια αυτά δρουν στους επιφανειακούς μαλακούς ιστούς αλλά και στους εν τω βάθει ιστούς όπως είναι τα οστά, σύνδεσμοι και τένοντες. Στόχο έχει την εξασφάλιση ταχύτερης και πληρέστερης αποκατάστασης του ασθενή.

Το INDIBA® activ προσφέρει:

 1. Ολοκληρωμένη θεραπευτική προσέγγιση
 2. Επαύξηση των επουλωτικών μηχανισμών
 3. Μείωση χρόνου επούλωσης
 4. Πλήθος εφαρμογών στην αντιμετώπιση μυοσκελετικών παθήσεων

Το INDIBA® FASCIA περιλαμβάνει μία σειρά από επαναστατικά εργαλεία τα οποία αναπτύχθηκαν μετά από χρόνια έρευνας και σε συνεργασία με ειδικούς στη μελέτη της περιτονίας!

Τα εργαλεία είναι σχεδιασμένα για την αξιολόγηση και αντιμετώπιση όλων των μυοπεριτονιακών παθολογιών και τραυματισμών, ενώ παράλληλα χορηγούν τις θεραπευτικές ραδιοσυχνότητες στους ιστούς μέσω κατάλληλης σύνδεσης τους με τις συσκευές INDIBA® activ!

Η συσκευή INDIBA® παράγει ρεύματα στην πατενταρισμένη συχνότητα των 448 kHz (φάσμα μακρών κυμάτων) και εκμεταλλευόμενη το φαινόμενο του πυκνωτή και της αντίστασης μεταφέρει την ενέργεια στους βιολογικούς ιστούς με τη μορφή ιόντων. Το χωρητικό ηλεκτρόδιο καλύπτεται από ένα μονωμένο υλικό και η ενέργεια επικεντρώνεται στους επιπολής μαλακούς ιστούς, ενώ το ωμικό ηλεκτρόδιο δεν καλύπτεται και η ενέργεια επιδρά εν τω βάθει στους οστεοαρθρικούς ιστούς με τη μεγαλύτερη αντίσταση (οστά, τένοντες, σύνδεσμοι).

Εν αντιθέσει με άλλες μορφές ηλεκτροθεραπείας, τα οφέλη της θεραπείας INDIBA® προέρχονται από το γεγονός ότι το ηλεκτρικό φορτίο δεν μεταφέρεται με άμεση επαφή, αλλά από την κίνηση των ιόντων μέσω της έλξης και άπωσης ηλεκτρικών φορτίων. Η συχνότητα των 448 kHz  προκαλεί κατάλληλη κίνηση των ιόντων με μήκος κύματος 10nm ικανή να τροποποποίησει το δυναμικό της κυτταρικής μεμβράνης και να δημιουργήσει έντονη διέγερση σε κυτταρικό επίπεδο, α) ενεργοποιώντας τον μεταβολισμό του κυττάρου, β) αποκαθιστώντας το διαμεμβρανικό δυναμικό και εν συνεχεία γ) προκαλώντας όλους τους φυσικούς επουλωτικούς μηχανισμούς. Ρυθμίζοντας την εντάση ισχύος σε υψηλότερες τιμές, εφόσον το κρίνει απαιραίτητο ο θεραπευτής, η δράση επεκτείνεται και στην δ) αγγειοδιαστολή και αύξηση της αιματικής κυκλοφορίας, ενώ σε ακόμη υψηλότερα επίπεδα ισχύος, εμφανίζεται ε) υπερθερμία η οποία δρα συνεπικουρικά με όλους τους παραπάνω μηχανισμούς.

Το INDIBA activ αποτελεί προηγμένο και τεχνολογικά άρτιο φυσικοθεραπευτικό εξοπλισμό τον οποίο χρησιμοποιούν περισσότεροι από 9000 επαγγελματίες παγκοσμίως!

Οι συσκευές Indiba activ διατίθενται στις σειρές activ και CT.

Εφαρμογές

Η θεραπεία INDIBA® Activ ενδείκνυται για την πρόληψη και αντιμετώπιση μεγάλου εύρους μυοσκελετικών παθήσεων, καθώς και την αποθεραπεία αθλητών.

Οξείς τραυματισμούς και μετεγχειρητικά:

 • Επικονδυλίτιδα Αγκώνα (tennis elbow)
 • Συμφυτική Θυλακίτιδα (παγωμένος ώμος)
 • Θυλακίτιδες
 • Τενοντοπάθειες
 • Μυϊκές Κακώσεις
 • Μυϊκούς Σπασμούς
 • Διαστρέμματα
 • Κατάγματα, αρθροπλαστικές, κτλ.

Χρόνιες παθήσεις:

 • Οστεοαρθρίτιδα
 • Πόνοι μέσης
 • Αυχενικό Σύνδρομο
 • Trigger points
 • Λεμφοιδήματα

Αθλητισμός:

 • Αθλητική προετοιμασία
 • Αποθεραπεία (απομάκρυνση οιδήματος, αύξηση φλεβικής επιστροφής, απομάκρυνση μεταβολικών παραγώγων, κ.α.).