Πελματογράφημα (Pelmatografima-Elite)

Ο τρόπος που βαδίζουμε επηρεάζει τη στάση του σώματος μας. Τα πέλματα αποτελούν τη βάση του σώματος μας και παίζουν σημαντικό ρόλο στη κίνηση του, για αυτό υπάρχει αυξημένη ανάγκη για φροντίδα και προστασία.

Οι καθημερινές μας ανάγκες (ορθοστασία, περπάτημα, αθλητικές δραστηριότητες), καταπονούν τα κάτω άκρα, προκαλούν επίπονες καταστάσεις και τραυματισμούς.
Βασική αιτία των οποίων είναι η επιλογή ακατάλληλων υποδημάτων.

 

Τι είναι ο πελματογράφος;

Ο πελματογράφος είναι μια πλατφόρμα με ψηφιακούς αισθητήρες, οι οποίοι καταγράφουν την εικόνα των πελμάτων σας. Επισημαίνοντας την μορφή της αστάθειας, την κατανομή του βάρους σας στο κάθε πέλμα και τις αδυναμίες αυτών. Όλα αυτά τα στοιχεία καταγράφονται και αναλύονται στο εξειδικευμένο software που συνοδεύει τον πελματογράφο με στόχο την δημιουργϊα ορθωτικών πελμάτων, που θα διορθώσουν την στάση του σώματος και τις αδυναμίες των πελμάτων σας.

 

Πελματογράφημα

Με το πελματογράφημα ο εξεταστής μπορεί να αντιμετωπίσει με ακρίβεια και αποτελεσματικότητα τις τυχόν αδυναμίες ή τα προβλήματα στήριξης των πελμάτων σας. Με απώτερο σκοπό την άμεση βελτίωση των συμπτωμάτων και την πρόληψη μελλοντικών προβλημάτων.

Τα ορθωτικά πέλματα κατασκευάζονται ανάλογα με το κάθε ατομικό πρόβλημα και έτσι εξασφαλίζουν τη σωστή στάση σώματος, την μέγιστη άνεση σωστό βάδισμα που είναι απαραίτητα για την πρόληψη ή την διόρθωση των προβλημάτων.

 • Περιπτώσεις που συνιστώνται ορθωτικά πέλματα
 • Πλατυποδία – Κοιλοποδία – Ιπποποδία
 • Άκανθο πτέρνας
 • Πελματιαία απονευρωσίτιδα
 • Ανισοσκελία
 • Κύφωση – Σκολίωση
 • Διαβητικό πόδι
 • Αρθρίτιδες – Τενοντίτιδες
 • Σοβαρά διαστρέμματα – Αθλητικές κακώσεις κάτω άκρων
 • Πτώση μεταταρσίων
 • Κήλη μεσοσπονδυλίου δίσκου
 • Ισχυαλγία – Οσφυαλγία
 • Νευρίνωμα Μοrtοη
 • Επαγγελματίες με καθημερινή ορθοστασία

Ο πελματογράφος είναι μια διαγνωστική ιατρική συσκευή, που λειτουργεί χωρίς ακτινοβολία ή ραδιενέργεια και μπορεί να εφαρμοστεί άφοβα σε ενήλικες και παιδιά.

Αποτελείται από χιλιάδες αισθητήρες, οι οποίοι καταγράφουν και αναλύουν τη βάδιση σε δισδιάστατες και τρισδιάστατες γραφικές παραστάσεις και με αυτόν τον τρόπο καθιστούν αναγνωρίσιμες τις ανατομικές παραλλαγές και παθήσεις των κάτω άκρων.

Διαθέτει 5.088 αισθητήρες και εντοπίζει με ακρίβεια την κατανομή βάρους, τις μηχανικές πιέσεις, το χρόνο βάδισης, τον άξονα του σώματος και την ισορροπία του τόσο κατά τη στάση, όσο και κατά τη βάδιση.

Πραγματοποιεί στατική και δυναμική ανάλυση, καθώς και κινητική ανάλυση βάδισης σε σειρά περισσότερων βημάτων. Το πελματογράφημα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τις υψηλές φορτίσεις που ασκούνται στο πέλμα και το χρόνο παραμονής τους,την ισορροπία του ασθενούς σε σχέση με το κέντρο βάρους του σώματός του, την ανάλυση της βάδισης στις διαφορετικές φάσεις στήριξης και αιώρησης καθώς και τη φόρτιση της ποδικής καμάρας.

Αξιολογώντας αυτές τις μετρήσεις και τις πληροφορίες του πελματογραφήματος κατασκευάζονται ειδικά ορθωτικά πέλματα αποκλειστικά για τον συγκεκριμένο ασθενή.

 

Το πελματογράφημα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τις υψηλές φορτίσεις που ασκούνται στο πέλμα και τον χρόνο παραμονής τους, την ισορροπία του ασθενούς σε σχέση με το κέντρο βάρους του σώματός του, την ανάλυση της βάδισης στις διαφορετικές φάσεις στήριξης και αιώρησης καθώς και την φόρτιση της ποδικής καμάρας. Αξιολογώντας αυτές τις μετρήσεις και και τις πληροφορίες του πελματογρφήματος κατασκευάζονται ειδικά ορθωτικά πέλματα αποκλειστικά για τον συγκεκριμένο ασθενή.

Κατεβάστε το έντυπο από εδώ